• Når Bitcoin slår US$

CRYPTO VALUTA


En kryptovaluta er en digital eller virtuel valuta, der er sikret ved kryptografi, hvilket gør det sværere at forfalske. Mange kryptovalutaer er decentraliserede netværksbaseret på blockchain-teknologi. Et definerende træk ved kryptovalutaer er, at de generelt ikke er udstedt af nogen central myndighed, hvilket gør dem teoretisk immune overfor statsindblanding, misinformation og korruption, som vi kender fra de traditionelle markeder.


Ordet kryptovaluta er faktisk lidt misvisende, da de fleste kryptovalutaer ikke er valutaer i traditionel forstand. Der er mere korrekt at kalde dem "digitale aktiver". Der er stor forskel på den enkelte kryptovalutas brugbarhed, de to mest udbredte og kendte kryptovalutaer er Bitcoin og Etherium.

Bitcoin og Ethereum er på flere områder meget forskellige. De bliver minet forskelligt, de bliver brugt forskelligt og så er Bitcoin mere decentral end Ethereum. Der kommer hele tiden nye kryptovalutaer til, i skrivende stund er der over 15.000 forskellige kryptovalutaer, og langt de fleste af dem vil være forsvundet i løbet af de næste år.

Kontakt os

Adresse

Maglebjergvej 6

2800 Kongens Lyngby

Danmark

E-mail
Telefon